dimecres, 18 de maig de 2011

MANIFEST Democràcia Real ja!

Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s’aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar feina, gent amb família i amics, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un futur millor als que ens envolten.
Uns ens considerem més progressistes, d’altres més conservadors. Uns som creients, d’altres no. Uns tenim ideologies ben definides, d’altres ens considerem apolítics. Però tots estem amoïnats i indignats pel panorama polític, econòmic i social que veiem al nostre voltant, per la corrupció dels polítics, empresaris, banquers… per la indefensió del ciutadà ras.
Aquesta situació ens fa mal a tots cada dia. Però si tots ens unim, podem canviar-la. És el moment de moure’s i de construir una societat millor. És per això que declarem fermament el següent:

 • Les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones.
 • Hi ha uns drets bàsics que haurien de ser coberts en aquestes societats: el dret a l’habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l’educació, a la participació política, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum dels bens necessaris per a una vida sana i feliç.
 • El funcionament actual del sistema econòmic i de govern no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.
 • La democràcia surt del poble (demos = poble, cracia = govern) així que el govern ha de ser el poble. Però en aquest país la major part de la classe política ni tan sols ens escolta. La seva funció hauria de ser portar la nostra veu a les institucions, facilitant la participació política ciutadana mitjançant línies directes i procurant el més gran benefici per al gruix de la societat, no la de enriquir-se i medrar amb el nostre esforç, atenent només als interessos dels grans poders econòmics i aferrant-se al poder mitjançant una dictadura partitocràtica encapçalada per les inamovibles sigles del PPSOE
 • L’ànsia i acumulació de poder en un grup reduït produeix desigualtat, crispació i injustícia. Això porta a la violència, que rebutgem. L’obsolet i antinatural model econòmic vigent bloqueja la maquinaria social en una espiral que es consumeix a ella mateixa enriquint a uns pocs i avocant a la pobresa i escassetat a la resta, fins al col·lapse.
 • La voluntat del sistema és l’acumulació de diners, premiant-la per sobre de l’eficàcia i el benestar de la societat, malbaratant recursos, destruint el planeta, generant atur i consumidors infeliços.
 • Els ciutadans formem part de l’engranatge d’una màquina destinada a enriquir una minoria que ni tan sols sap de les nostres necessitats. Som anònims, però sense nosaltres res d’això existiria ja que nosaltres movem el món.
 • Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat econòmica que mai s’aplica al benefici de la majoria, podrem eliminar els abusos i mancances que tots patim.
 • Es necessària una revolució ètica. Hem posat els diners per sobre de l’ésser humà i hem de posar-lo al nostre servei. Som persones, no productes de mercat. No sóc només el que compro, sinó que també importa perquè ho compro i a qui l’hi compro.

Per tot això estic indignat.
Jo puc canviar-ho.
Jo puc ajudar.
Sé que junts podrem.
Surt amb nosaltres. És el teu dret.

6 comentaris:

 1. i fa un any on estava aquesta moguda.
  clar ara que veieu que es perdran les eleccions, voleu desviar el vot cap a una altra esquerra, perquè aquesta es doni suport com sempre ha passat i no perdeu el poder

  ResponElimina
 2. @Anònim:

  Aqui no parlem ni d'esquerres, ni de dretes. Es demana un canvi del sistema polític. Es demana un canvi radical, JA. Es vol trencar el bipartidisme, es vol trencar aquesta dictadura amagada. El nostre sistema democràtic de fet es antidemocràtic.

  No parlem ni d'esquerres ni de dretes. Volen canviar l'estat polític.

  ResponElimina
 3. Tots junts, per un mon millor i més just. No hi ha dretes ni esquerres, son tots una colla de lladres y mals representants del poble que ens retallen els nostres drets però que els seus els deixen intactes e inclús augmneten!!!
  El poder del poble no es pot subestimar!!!

  ResponElimina
 4. Dir el que es creu que està malament és senzill, aportar solucions és el complicat.

  - Quins són els drets bàsics que actualment no estan coberts? (quants de vosaltres dormiu al carrer?, sou analfabets?, no teniu cobertura sanitària?, ...) Personalment penso que els drets estan molt bé però s’han de guanyar.

  - Quina és la proposta de "democràcia real" per substituir el sistemes actuals?

  - Quin sistema econòmic proposeu?

  - Com ens governem?

  - Com ens relacionem amb els altres països?

  Perquè penseu que fent un canvi anirà a millor?

  ResponElimina
 5. Anims gent, de veritat jo tambe nestic fins als collons d'aquest sistema

  ResponElimina
 6. anims de veritat, a veure si podem canviar alguna cosa. Moltes gràcies a tots.

  ResponElimina