dimarts, 26 de juliol del 2011

Els veïns indignats de Cappont comencem una recollida signatures per demanar que s'aturin les retallades al CAP del barri

Aquest dimecres presentem el manifest, que denuncia 8 efectes que les retallades estan tenint al CAP del barri, coincidint amb una xerrada a la plaça Sant Joan de Mata

L'assemblea de veïns i veïnes indignats de Cappont vol presentar aquest manifest (adjunt a continuació) que denuncia les retallades que estan afectant al CAP del barri.

Alhora, comencem una recollida de signatures en que demanem als polítics:

1. Conèixer d'una manera transparent els efectes concrets de les retallades al nostre CAP.
2. Que retirin aquestes retallades, posant per davant els veïns i veïnes i garantint-nos una sanitat pública i de qualitat.

El manifest que acompanya la recollida de signatures denuncia 8 efectes de les retallades que la Generalitat i la Conselleria de Sanitat estan aplicant al CAP del barri: Llistes d’espera que han passat dels 7 als 20 dies, 50% menys de personal durant l'estiu, pèrdua d’un dels dos torns de pediatria, metges de família que han de fer de pediatres, infermeres que han de fer de metges, entre altres.

Fem una crida a tots els veïns del barri a signar contra unes retallades que afecten a un dels nostres drets més bàsics, que fomenten la privatizació de la sanitat i que es justifiquen per fer-nos pagar una crisi que no hem provocat. Demà dimecres durant la xerrada de l'economista Josep Manel Busqueta (20,30h Pl. Sant Joan de Mata) muntarem la primera taula de recollida.


Assemblea d'Indignades de Cappont
assembleacappont@gmail.com

Manifest CAP retallada al CAP de Cappont!

Des de fa uns mesos el nostre Centre d’Assistència Primària (CAP) de Cappont està patint, com altres, els efectes de les retallades socials. El Govern de la Generalitat i la Conselleria de Sanitat amb les seves mesures per fer front a la crisi ens estan eliminant professionals i serveis, com metges de família i pediatres, posant en perill una sanitat pública i de qualitat al nostre barri. Aquests són els efectes de les seves retallades indignants:

- Aquest estiu ja patim una reducció del 50% del personal sanitari. Augmentaran les atencions al servei d’urgència.
- La pèrdua indefinida d’un dels dos torns de pediatria obliga a visitar molts nens als serveis de l’Hospital Arnau de Vilanova i al CAP perilla aquesta atenció en dies de vacances.
- Metges de família han de fer de pediatres sense ser-ho, causant angoixa entre el personal i els familiars dels pacients.
- Les infermeres han de fer de metges sense ser doctores provocant inseguretat entre els professionals i els usuaris (d’això en diuen gestió de la demanda).
- Els metges i metgesses, moltes vegades, han de signar receptes sense poder veure el malalt, la qual cosa causa pressió sobre els professionals i incertesa entre els usuaris.
- Amb menys metges eventuals i cap doctor substitut, el nostre CAP patirà col·lapses i massificacions sobretot en dies de vacances i epidèmies com la grip.
- Les llistes d’espera han passat dels 7 als 20 dies causant la indignació entre els veïns del barri.
- Les retallades obliguen a treballar més hores als metges augmentant el voluntarisme i la pressió entre els professionals.

Els pressupostos els volem per al manteniment d’una sanitat pública i de qualitat i no per pagar sous i dietes innecessàries de polítics i càrrecs de confiança al Govern, la Paeria i la Diputació!

No ens aprimeu el CAP del barri per muntar els vostres negocis privats. No ens retalleu els nostres drets per fer-nos pagar una crisi que nosaltres no hem provocat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada